Vegehaastekuukausi ja kaupan vihannesosasto täynnä ihanuuksia. Sekä muovisia hedelmä-vihannes-pusseja, joiden käyttöikä on lähes poikkeuksetta yhtä lyhyt kuin sinun kaupassa käynnin ja kotimatkan yhteiskesto. Muovin käyttöä ja muovijätteen määrää on helppoa vähentää, kun kestopussi on saatavilla. Mitä jos sinulla olisi esimerkiksi avainnipussa kiinni kestopussien säilytystasku, jossa kestopussit kulkevat helposti mukana? 

Pitsillä vai ilman – sinä valitset

Pumpa Upcycle kestopussien tarina alkoi polttoon menevien valoverhojen ja ekologisen asiakastoiveen kohdatessa. Nyt kauniit pitsiverhot sekä tasaiset voilee-verhot saavat meillä uuden elämän kestopusseina. Raaka-ainetta saamme asiakkailta sekä tekstiilikeräyspisteiden kautta. Kestopussit valmistuvat vanhoista valoverhoista ja säilytystaskut huolella valituista ja tarkasti puhdistetuista vanhoista verhoista, pöytäliinoista ja vaatteista Lohjalla ja Turussa.

Poimi pientä ja isoa

Materiaalin lisäksi voit valita sinun käyttöösi sopivan kokoisen kestopussin. Moni on tottunut kauppojen ylisuuriin hedelmäpusseihin. Pienempi Pumpa Upcycle kestopussi saattaa yllättää koollaan: siihen mahtuu hyvin esimerkiksi 7 keskikokoista perunaa tai kilo sipuleita! Isoon pussiin on kätevä poimia vaikka sinkkubanaaneja (niitä yksittäisiä banaaneja, jotka joku on irrottanut isosta tertusta ja joilla on vaara päätyä muuten hävikkiin.) Tutustu tästä erikokoisten pussien valikoimaan.

 

kestopussi pumpa upcycle ja sipulit

Kauppaan, luontoretkelle ja pesupäiviin

Kun kestopussi kulkee mukana, sille voi löytyä käyttöä vaikka kesken metsälenkin. On kiva palata kotiin pussi täynnä suppilovahveroita tai mahtavia villiyrttejä! Kestopussi on myös pyykkääjän kaveri: kestoliinat ja kestovanulaput kannattaa pestä pussissa, samoin kaarituelliset rintaliivit.

Luomupuuvillainen Pumpa Upcycle kestopussi

Tätä meiltä kysyttiin ja sen me teimme, koska asiakkaamme ovat tärkeitä. Pääraaka-aineemme on yhä kierrätystekstiili. Kokonaisvaltainen kestävä kehitys on toimintamme ydin, siksi tämä zero waste elämään sopiva ja kertakäyttöpussien tarvetta vähentävä luomupuuvillainen kestopussi on tervetullut lisä valikoimiimme. Koko pussi – kangas, ompelulanka ja nauha – on sertifioidusta luomupuuvillasta valmistettu. Hymyilin, kun ostin viikonloppumakeisia omaan luomupuuvillaiseen kestopussiin. Tähän on helppo ihastua!

Yle uutisoi 2014, miten vain harva hedelmä kulkee kestopussissa kotiin.
Valinta on sinun – Mitä, jos kokeilisit?

 

organic produce bag pumpa upcycle