Työtä, kasteluvettä, kemikaaleja, teollisuuden ja liikenteen päästöjä: kertaalleen valmistettuun tekstiilituotteeseen on sitoutunut valtavat määrät resursseja. Tuotteen elinkaari voi päättyä monesta eri syystä. Epäsopivan kokoisten, pikkuvikaisten tai väärän väristen poistotekstiilien joukossa on valtavasti potentiaalista raaka-ainetta, jolle on muutakin käyttöä kuin energiaksi polttaminen, mikä on kestävää kehitystä ajatellen se kaikkein huonoin vaihtoehto.

Kiertotaloutta on, kun sinun vanha tekstiili saa uuden elämän

Kauppakassi isoäidiltä jääneestä verhosta, tyyny pieneksi käyneestä paidasta, lemmikille peti tarpeettomasta lakanasta. Kiertotalouden mukaista on muuttaa sinunkin poistotekstiili uudeksi käytänölliseksi upcycle-tuotteeksi. Me Pumpa Designilla puhdistamme tarkasti ja ekologisesti, huomioimme tuotesuunnittelussa kierrätyskankaan luonteen ja muotoilemme siitä uusia tuotteita resurssitehokkaasti. Valmiissa tuotteissamme raaka-aineen alkuperä katoaa. Tarina on olemassa vaikkakin on piilossa. Sinä tiedät sen.

kestävän kehityksen mukaisia pumpa design tuotteita

Sitoumus 2050 – kestävää kehitystä ja suomalaisten tekijöiden työtä

Mitä yhteistä on taitavalla nuorella opiskelijalla ja jo pitkän uran tehneellä ateljeeompelijalla? He voivat valmistaa joustavasti muiden töidensä ohella Pumpa Design tuotteita pääraaka-aineestamme kierrätystekstiilistä. Pumpa Design tuotteet ovat käytännöllisiä ja teemme niitä pääasiassa asiakastilauksien mukaisesti. Raaka-ainetta hyödynnetään pala palalta, mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Kaikki työ tehdään 100 % Suomessa. Sitoumus 2050 yhteiskuntasopimuksen allekirjoittaminen oli luontevaa, koska työskentelemme nyt ja tulevaisuudessa kestävän kehityksen mukaisesti.
https://sitoumus2050.fi/commitment/kiertotaloudessa-mukana-pumpa-design-tuotteistaa-kierraetystekstiiliae

Tavoitteena tuotteita omista leikkuuhukkapaloista

Kun kierrätystekstiilissä on reikä, likaa tai hapertumaa, sen raaka-ainepotentiaali on siltä kohdalta menetetty. Mutta omaan tuotantoomme kertaalleen valittuja, puhdistettuja ja laadukkaita leikkuuhukkapaloja voimme vielä hyödyntää. Tämä tuotteistamisen haasteen kirjasimme Sitoumus 2050 tavoitteeksemme. Muutaman kuluneen kuukauden aikana on pyöritelty lukuisia ideoita. Olemme paketoineet ihania askarteluun sopivia Väripaloja sekä vieneet loppusuoralle avaimenperän, joka rakentuu graafisen, modernin tilkkutyön hengessä. Jos kiinnostuit, tilaa uutiskirjeemme niin kuulet uutuuksista ensimmäisten joukossa.