Graafisen suunnittelijan tehtävissä, minulla on ollut vuosien aikana ilo tutustua taitaviin tekijöihin. Yksi kollegoistani tuli heti mieleeni, kun joulukuussa 2016 heräsi ajatus kokeilla kuosin silkkipainamista poistotekstiilille.

Tammikuussa muotoilin mietteeni viestiksi Kuvaamataito Suvi Karille ja hän innostui heti.

Ajatusmaailmamme kohtaavat mainiosti, koska olemme yhtä mieltä siitä, että kestävän kehityksen mukaisesti tuotteistetaan: suomalaista, käytännöllistä, kestävää ja tarpeeseen. Suvilla oli sopiva kuosikin valmiina: hän oli muotoillut graafisia eläinaiheita, joissa oli samaa tunnelmaa kuin Pumpa Designin heksagoneissa ja leikkauksissa. Painokokeiluun valikoitui kettuaiheinen kuosi, joka sai nimen Reporallaa.

Me Pumpa Designilla valikoimme kierrätystekstiiliraaka-aineesta sellaiset palat, joille on mahdollista antaa uusi elämä upcycle-tuotteina.

Puhdistamme kierrätystekstiilit huolella, ekologisesti ja ilman kemikaaleja. Tämän jälkeen silkkipainotyö tehdään Lohjalaisessa lähipainossamme Printti Oy:ssä. Heidän suuri ammattitaito, halu kehittää painolaatua sekä ystävällinen palvelu ovat ne tekijät, joiden ansiosta meillä on nyt Reporallaa upcycle-kangasta!

Kokeilemistamme kankaista on valmistettu pieniä laukkuja sekä leikkuuhukkapaloista tyylikkäitä avaimenperiä.

Tällä hetkellä ideoimme uusia tuotteita, samoin kuosin painamista eri väreissä. Mustavalkoisen lisäksi olemme painattaneet jo sinivalkoista Reporallaa kuosia Euroopan kestävän kehityksen vierailulle yrityslahjoja varten. Tulossa saattaa olla pinkkiä, ehkä keltaistakin – kerromme kyllä, mitä kesän aikana keksimme!

Tuotteita saatavilla verkkokaupasta sekä ehkä tapaamme kesällä jossain myyntitapahtumassakin!

Sitä ennen – ihania kesäpäiviä toivotellen,
Maria Laaksonen
Pumpa Design Oy

TUTUSTU TÄSTÄ Kuvaamataito Suvi Karin kuvituksiin >

VERKKOKAUPASTA voit tilata Reporallaa tuotteita >

TILAA PUMPA DESIGN UUTISKIRJE niin kuulet uutuuksistamme ensimmäisenä >